SAJTÓ MEGJELENÉSEK

Online megjelenések

Mindmegette.hu

MEGNÉZEM

Mentes pillanatok című receptkönyvében Felcsiki Tünde gluténmentes, laktóz-, tej-, tojás szója- és adalékanyag-mentes ételeket mutat be. Az életmód változtatásra egy betegség miatt volt szüksége 13 évvel ezelőtt. Azóta az egészséges életmód elkötelezett híve. Tündével az ő történetéről beszélgettünk.

mindmegette

Apait Anyait

MEGNÉZEM

Ez az egyik kedvenc krémlevesem. Nagyon gyorsan elkészíthető, hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Gyerekeknek szívószállal is tálalhatjuk, ha összeturmixoljuk levesünkben a szilvadarabokat.

logo-apait-anyait2

ötvenentúl.hu

MEGNÉZEM

Felcsiki Tünde áttekintette a gluténmentes étkezéssel járó nehézségeket, és megírta Mentes pillanatok című receptkönyvét. A szerzővel beszélgettünk a tapasztalatairól, a megélt problémákról.

 

otvenentul_logo

Mindmegette.hu

MEGNÉZEM

25 kérdés+válasz gluténmentes-, laktózmentes témában szakértőnktől!

mindmegette

Tiaramagazin

MEGNÉZEM

„A főzésben minden benne van. Kreativitás, nyugalom, jó szándék, boldogság, nemes gondolatok. A főzés a természettel kezdődik. A földdel, a napfénnyel, a vízzel. A gazdával, aki elülteti a magot, gondját viseli, míg terméssé nem válik, hogy aztán minőségi táplálékká alakuljon. Az árussal, aki hajnalban kel, hogy az áru eljusson a piacra. Velünk folytatódik, aki a teli kosarak tartalmából ízletes, egészséges fogásokat varázsolunk a családunk asztalára.”

logo

Diétásallergia.cafeblog.hu

MEGNÉZEM

Annak aki poliallergiás (azaz t9bbféle ételre is allergiás) igazán nehéz szakácskönyvet találnia, amiben valóban hasznos recepteket talál.

Mindmegette.hu

MEGNÉZEM

Mentes pillanatok című könyv szerzőjét nem kell bemutatni annak, akinek fontos az egészségtudatos táplálkozás, a glutén- és laktózmentes étrend. Ha bizonytalan vagy a mentes menüsor elkészítésében, fordulj hozzá bizalommal!

mindmegette

Gourmet Guides

MEGNÉZEM

A szeretet mennyisége ugyan az ízekben nem mérhető, az odafigyelő gondoskodás azonban annál inkább. Az alapanyagok is, és az abból készített sütemények, fagylaltok is kiváló minőségűek.

gourmet_logo

Apait Anyait

MEGNÉZEM

Karácsonyra jelent meg ez a szakácskönyv, ami attól jó, ami nincs benne: a fentieken kívül még nincs benne szója és adalékanyag sem! A szerző hat éve nyitott egy allergén mentes konyhát, ahol a receptek születtek.

logo-apait-anyait2

Offline (újság) megjelenések

Fanny (2016. április)

NAGYÍT

„Kezdetben rengeteg csalódás ért, mert bár tudtam , hogy valami tartalmasat és finomat készítek, az ízek teljesen eltértek a megszokottól. A kudarcok azonban nem szegték kedvemet.”

Test & Lélek (2016. február)

NAGYÍT

„Lelkesen vetettem bele magam a nyersanyagok és a fűszerek megismerésébe. Előjött belőlem a kreativitás és új erőre kaptam. Régi családi recepteket vettem elő, ezeket gondoltam újra. „

Bors Magazin (2015. december)

NAGYÍT

Tünde nemcsak az alapanyagokat cserélte ki, hanem újragondolta az egész receptúrát. Rájött, hogy az alapízek megfelelő fűszerezéssel fantasztikusan előtérbe hozhatóak. Minden alapanyag megmutatta az eredeti ízét. Eme sikeren felbuzdulva és pozitív energiákkal feltöltődve nyitotta meg speciális ételkiszállító vállalkozását.

 

Most a piacon egy újabb remekmű a mentes élet/étel élvezetéért. Merthogy a mentes étel nem feltétlenül íztelen, színtelen, szagtalan ennivaló, hanem finom, ízletes és tápláló gasztronómiai alkotás… is lehet és ennek elkészítésére bárki képes. A mentes életről és főzésről beszélgetünk Felcsiki Tündével, a Mentes pillanatok című szakácskönyv szerzőjével.

Gasztro Magazin (2015)

NAGYÍT

A berceli Természetipari Parkban Felcsiki Tünde segítségével olyan megoldásokat keresünk, amelyek az emberek saját gyógyuló kapacitásait, öngyógyító képességeit segítik elő a személyre szabott étrend által, állagjavítók, ízfokozók, tartósítószerek és „egyéb nyalánkságok” nélkül.

Színes Ász (2015. december)

NAGYÍT

Magyarországon ő volt az első, aki 2010-ben speciális gluténmentes, reform konyhát nyitott, ahol kizárólag allergénmentes alapanyagokból készült ételeket készített. Receptek sokaságát őrzi, amelyeket maga kísérletezett ki az elmúlt évtizedben.

 

Star/A TE RECEPTED (2012. szeptember)

NAGYÍT

„Az ésszerű vásárlás alatt azt értem, hogy számos – igaz, gluténmentes, reform – termék magas kalóriatartalma, vagy alacsony tápértéke miatt nem szolgálja az egészségünket, ezért nem biztos, hogy érdemes megvásárolni. Mivel az egészség visszanyerése és a tünetmentesség a cél, megéri az utánjárás, a figyelem és fáradozás.”

Rádió

Rádió Bézs

BELEHALLGATOK

Vendégünk Felcsiki Tünde, aki a glutén-, laktóz-, tej-, tojás-, szója- és adalékanyag-mentes ételek világába kalauzol minket. A műsorban megtudhatjuk, hogy ilyen megkötésekkel is készülhetnek finom ételek és Tünde hogy tudott összegyűjteni annyi finom receptet, ami két szakácskönyvet is megtölt.

ÉRDMost.hu

BELEHALLGATOK

Egyre több mentes üzlet, egyre több mentes blog oldal, egyre több mentes szakácskönyv, vagy inkább füzet, egy-egy allergiára vagy érzékenységre fókuszálva.

 

Most a piacon egy újabb remekmű a mentes élet/étel élvezetéért. Merthogy a mentes étel nem feltétlenül íztelen, színtelen, szagtalan ennivaló, hanem finom, ízletes és tápláló gasztronómiai alkotás… is lehet és ennek elkészítésére bárki képes. A mentes életről és főzésről beszélgetünk Felcsiki Tündével, a Mentes pillanatok című szakácskönyv szerzőjével.

Tradio.hu

BELEHALLGATOK

Első kézből – Felcsiki Tündével. A mentesen élő napi rutinja. Ezen kívül mit jelent ez a beszerzésben főzésben, sütésben, sőt akár a konyha elrendezésében. Az étkezés megváltozása nyomán nemcsak a betegség tünetei enyhülnek, a közérzetre is jó hatással van, mert az eddigi problémák már nem vonnak el felesleges energiákat.