Recept nyomtatása
Baracklekváros máktorta
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg barnarizs-liszt
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 1 bögre nádcukor
  • 1 db citrom facsart leve és héja
  • 3 dl kókusztej
  • 1 db reszelt alma
  • 2 evőkanál vizes tápiókakeményítő
  • 0,5 csomag csomag sütőpor
  • 1 csipe pici só
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg barnarizs-liszt
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 1 bögre nádcukor
  • 1 db citrom facsart leve és héja
  • 3 dl kókusztej
  • 1 db reszelt alma
  • 2 evőkanál vizes tápiókakeményítő
  • 0,5 csomag csomag sütőpor
  • 1 csipe pici só
Elkészítés
  1. Egy tálban a liszteket a sütőporral összeszitálom. A többi hozzávalóval együtt összedolgozom. Egy tálban egy csapott kiskanál tápiókakeményítőt kikeverek 3 evőkanál vízzel. Ebből a vizes keményítőből adok 2 evőkanálnyit a masszához. Ha a mák még igényel nedvességet, öntök még kókusztejet a masszához.
  2. Sűrű, folyékony masszát kell kapnom. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm a masszát. 180 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütöm. Akkor van készen, ha a teteje egy kissé megpirult, és illatozik a süti.
  3. Kiveszem, és hűlés közben még szilárdulni fog. Nem fog szétesni, ha hidegen szeletelem fel.