Recept nyomtatása
Citromos tonhallal töltött tojások friss salátával
Fogás Főétel
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 8 db főtt tojás
  • 1 db olívaolajos tonhalkonzerv
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 db citrom frissen facsart szűrt leve
  • só, bors, friss vagy őrölt bazsalikom, oregánó
Fogás Főétel
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 8 db főtt tojás
  • 1 db olívaolajos tonhalkonzerv
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 db citrom frissen facsart szűrt leve
  • só, bors, friss vagy őrölt bazsalikom, oregánó
Elkészítés
  1. A tojásfőzés lényege, hogy bő, hideg vízbe kell tenni a tojásokat. Forrástól számított 15 perc múlva azonnal hideg vízzel hűtöm. A megfőtt, megpucolt tojásokat hosszában kettévágom, és a tojások sárgáját egy külön tálba teszem.
  2. A többi hozzávalót a sárgájával együtt villa segítségével összetöröm. (Aki krémesebben szereti, aprítógépbe tegye az alapanyagokat.) Aki picit száraznak találja a krémet, öntsön hozzá extra szűz olívaolajat.
  3. Megszórom sóval, fűszerezem kevés őrölt borssal, bazsalikommal, oregánóval és friss citromlével. Fakanállal alaposan összedolgozom. A kapott krémet visszatöltöm a tojásokba.
  4. Ehhez jól jöhet egy habzsák csillagcsővel. Díszíthető petrezselyemmel, citrommal, paradicsomkockákkal.