Elkészítés
- A tojásfőzés lényege, hogy bő, hideg vízbe kell tenni a tojásokat. Forrástól számított 15 perc múlva azonnal hideg vízzel hűtöm. A megfőtt, megpucolt tojásokat hosszában kettévágom, és a tojások sárgáját egy külön tálba teszem.
- A többi hozzávalót a sárgájával együtt villa segítségével összetöröm. (Aki krémesebben szereti, aprítógépbe tegye az alapanyagokat.) Aki picit száraznak találja a krémet, öntsön hozzá extra szűz olívaolajat.
- Megszórom sóval, fűszerezem kevés őrölt borssal, bazsalikommal, oregánóval és friss citromlével. Fakanállal alaposan összedolgozom. A kapott krémet visszatöltöm a tojásokba.
- Ehhez jól jöhet egy habzsák csillagcsővel. Díszíthető petrezselyemmel, citrommal, paradicsomkockákkal.