Csokis, lekváros minisütik
Hozzávalók
  • 20dkg rizsliszt
  • 15dkg mandulaliszt
  • 20dkg növényi margarin
  • 10dkg kókuszvirágcukor(ha savanykásabb lekvárt használunk akkor mehet több cukor)
  • 1késhegynyi sütőpor
  • 1kiskanál citromlé
  • 1csipet
  • cukormentes –gm lekvár
Csokibevonat hozzávalói:
  • 20dkg gluténmentes csokoládé
  • 4dkg növényi margarin
  • 1kéhegynyi vanília
Elkészítés
  1. A rizslisztet a mandulaliszttel összeszitálom, belekeverem a sütőport, majd a puha margarinnal, cukorral, citromlével, sóval összegyúrom. egy órát állni hagyom, majd belisztezett deszkán kb. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtom, és tetszőleges méretű kerek formával kiszúrom.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt világosra sütöm, majd hagyom kihűlni. Ha megsültek, picit hagyom kihűlni a formákat.
  3. Az egyik felét megkenem lekvárral, majd egy másik formát teszek rá. Óvatosan összeragasztom, és elkészítem a csokibevonót.
  4. Vízgőz fölött lassan megolvasztom a csokoládét a növényi margarinnal együtt. Hűlni hagyom.
  5. Az linzer tetejére csorgatom, vagy vizes késsel egyenletesen eloszlatom a csokimázat.
  6. A sütemény díszíthető mandulaforgáccsal, tört pisztáciával, pattogtatott amaránttal, mazsolával, mogyoróval, meggyel.