Recept nyomtatása
Illatos citromos tortácska
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítem 190 fokra. Előveszek egy tálat, amiben összeszitálom a liszteket a sütőporral. A növényi margarint a nádcukorral, sóval jól kikeverem. Hozzáadom a lisztek keverékét, a két tojást, majd a tejfölt, a citromok levét és héját, és habosra keverem. Mindenki ízlése szerint díszítheti kedvenc gyümölcseivel, de aki szereti a mazsolát, keverjen bátran a tésztájába. Kapcsos tortaformába vagy muffinformákba öntöm a masszát, és 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm, amíg túróillatot nem áraszt. Amikor megsült, a forró muffinok vagy torta tetejére csokoládét is reszelhetünk.
Citromhab
  1. A tojásfehérjét a nádcukorral és a citrom kifacsart levével kézi habverővel kemény habbá verem. A habot a kész sütemény tetejére teszem, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütöm.