Recept nyomtatása
Illatos citromos tortácska
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 5 dkg növényi margarin
  • 20 dkg nádcukor
  • 14 dkg barnarizs-liszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kölesliszt
  • 4 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 4 dl laktózmentes tejföl
  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
A citromhabhoz
  • 2 db tojás fehérje
  • 1 db citrom leve
  • 10 dkg nádcukor
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 5 dkg növényi margarin
  • 20 dkg nádcukor
  • 14 dkg barnarizs-liszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kölesliszt
  • 4 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 4 dl laktózmentes tejföl
  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
A citromhabhoz
  • 2 db tojás fehérje
  • 1 db citrom leve
  • 10 dkg nádcukor
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítem 190 fokra. Előveszek egy tálat, amiben összeszitálom a liszteket a sütőporral. A növényi margarint a nádcukorral, sóval jól kikeverem. Hozzáadom a lisztek keverékét, a két tojást, majd a tejfölt, a citromok levét és héját, és habosra keverem. Mindenki ízlése szerint díszítheti kedvenc gyümölcseivel, de aki szereti a mazsolát, keverjen bátran a tésztájába. Kapcsos tortaformába vagy muffinformákba öntöm a masszát, és 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm, amíg túróillatot nem áraszt. Amikor megsült, a forró muffinok vagy torta tetejére csokoládét is reszelhetünk.
Citromhab
  1. A tojásfehérjét a nádcukorral és a citrom kifacsart levével kézi habverővel kemény habbá verem. A habot a kész sütemény tetejére teszem, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütöm.