Illatos citromos tortácska
Hozzávalók
  • 5dkg növényi margarin
  • 20dkg nádcukor
  • 14dkg barnarizs-liszt
  • 10dkg rizsliszt
  • 3dkg kölesliszt
  • 4teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 4dl laktózmentes tejföl
  • 2db citrom leve és reszelt héja
  • 2db tojás
  • 1csipet
A citromhabhoz
  • 2db tojás fehérje
  • 1db citrom leve
  • 10dkg nádcukor
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítem 190 fokra. Előveszek egy tálat, amiben összeszitálom a liszteket a sütőporral. A növényi margarint a nádcukorral, sóval jól kikeverem. Hozzáadom a lisztek keverékét, a két tojást, majd a tejfölt, a citromok levét és héját, és habosra keverem. Mindenki ízlése szerint díszítheti kedvenc gyümölcseivel, de aki szereti a mazsolát, keverjen bátran a tésztájába. Kapcsos tortaformába vagy muffinformákba öntöm a masszát, és 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm, amíg túróillatot nem áraszt. Amikor megsült, a forró muffinok vagy torta tetejére csokoládét is reszelhetünk.
Citromhab
  1. A tojásfehérjét a nádcukorral és a citrom kifacsart levével kézi habverővel kemény habbá verem. A habot a kész sütemény tetejére teszem, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütöm.