1evőkanálevőkanál rizsliszt növényi zsiradék vagy kókuszolaj
2maréknyi válogatott pucolt dió
6dbszegfűszeg
5evőkanálkókusztejszín
5dkgnövényi margarin
só, őrölt fahéj, nádcukorőrölt fahéj
0,5dbcitrom levereszelt citromhéj (aki szereti)
nádcukor
fél citrom levereszelt citromhéj (aki szereti)
Elkészítés
Egy lábosban kevés növényi zsiradékot vagy kókuszolajat hevítek, és ráteszem a kockára vágott, fagyott szilvát. Hozzáadom az őrölt fahéjat, cukrot, szegfűszeget és a csipet sót.
Alacsony fokozaton, fedő alatt néhány percig hőkezelem.
Ekkor oldódnak ki az illóolajok a hozzáadott fűszerekből. Én itt mindig megállok, és hagyom, hogy megteljen ezzel az illattal a lakás. Felöntöm 1 liter vízzel, és forrástól számított 3 percig főzöm.