Recept nyomtatása
Kókuszos csirkemell, sáfrányos basmati rizzsel
Elkészítés
  1. Az apróra vágott vöröshagymát kókuszolajon megpirítom. A csirkemellet alaposan megmosom, kettévágom és ujjnyi vastag csíkokra szeletelem. A pirított hagymához adom a csirkemellcsíkokat, és fehéredésig sütöm. Rászórom a kókuszreszeléket, felöntöm a kókusztejjel. Sózom, borsozom.
  2. Fedő alatt készre főzöm. Hozzákeverem a kókusztejszínt, és forralok rajta egyet. Aki túl hígnak érzi a szószt, rizsliszttel, esetleg egy kis kókuszreszelékkel megszórhatja.
  3. Sáfrányos basmati rizzsel tálalom. A rizst növényi zsiradékon pirítom, felöntöm kétszer annyi forró, sós vízzel, és fedő alatt, alacsony lángon készre főzöm. Ha megpuhult, félreteszem, és egy duplán hajtott, tiszta konyharuhát terítek rá, így pihentetem 15 percig.
Megjegyzés

Zöldséges, padlizsános változatát is gyakran készítem. A padlizsánt megmosom, a végeit levágom, majd felkockázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, citromlevet csöpögtetek rá, és kókuszzsírral, vagy olívaolajjal meglocsolom. Előmelegített sütőben puhára sütöm. Tálaláskor a kókuszos csirkére szórom.

Aki szereti, a kókuszos szószba is keverheti.