Tárkonyos csirkeraguleves
Szerző: admin | dec 5, 2017 | Receptek |
Recept nyomtatása
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
- 25 dkg csirkemellfilé
- 5 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 0,5 db zellergumó
- 1 bögre zöldborsó 1 bögre = 3 dl
- 1 db citrom leve
- 1 dl rizstejszín
- 1 kiskanál kukoricaliszt
- só, bors, friss tárkony
- növényi margarin
Hozzávalók
- 25 dkg csirkemellfilé
- 5 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 0,5 db zellergumó
- 1 bögre zöldborsó 1 bögre = 3 dl
- 1 db citrom leve
- 1 dl rizstejszín
- 1 kiskanál kukoricaliszt
- só, bors, friss tárkony
- növényi margarin
|
|
Elkészítés
A zöldségeket megmosom, megpucolom, kockázom, picit megsózom és növényi margarinon fedő nélkül lepirítom. Hozzáadom a kockákra vágott csirkehúst és a zöldborsót. Miután a hús kifehéredik, felöntöm 2 liter vízzel.
Bátran fűszerezem, majd fedő alatt készre főzöm. Habarást készítek: egy tálban kikeverem a rizstejszínt a kukoricaliszttel és kevés főzőlével.
Besűrítem a levest és forralok egyet rajta. Félrehúzom, beleöntöm a citromlevet és tálalom.