Recept nyomtatása
Tárkonyos csirkeraguleves
Fogás Leves
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 5 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 0,5 db zellergumó
  • 1 bögre zöldborsó 1 bögre = 3 dl
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 kiskanál kukoricaliszt
  • só, bors, friss tárkony
  • növényi margarin
Fogás Leves
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 5 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 0,5 db zellergumó
  • 1 bögre zöldborsó 1 bögre = 3 dl
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 kiskanál kukoricaliszt
  • só, bors, friss tárkony
  • növényi margarin
Elkészítés
  1. A zöldségeket megmosom, megpucolom, kockázom, picit megsózom és növényi margarinon fedő nélkül lepirítom. Hozzáadom a kockákra vágott csirkehúst és a zöldborsót. Miután a hús kifehéredik, felöntöm 2 liter vízzel.
  2. Bátran fűszerezem, majd fedő alatt készre főzöm. Habarást készítek: egy tálban kikeverem a rizstejszínt a kukoricaliszttel és kevés főzőlével.
  3. Besűrítem a levest és forralok egyet rajta. Félrehúzom, beleöntöm a citromlevet és tálalom.