Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
  • 25dkg csirkemellfilé
  • 5db sárgarépa
  • 3db fehérrépa
  • 0,5db zellergumó
  • 1bögre zöldborsó1 bögre = 3 dl
  • 1db citrom leve
  • 1dl rizstejszín
  • 1kiskanál kukoricaliszt
  • só, bors, friss tárkony
  • növényi margarin
Elkészítés
  1. A zöldségeket megmosom, megpucolom, kockázom, picit megsózom és növényi margarinon fedő nélkül lepirítom. Hozzáadom a kockákra vágott csirkehúst és a zöldborsót. Miután a hús kifehéredik, felöntöm 2 liter vízzel.
  2. Bátran fűszerezem, majd fedő alatt készre főzöm. Habarást készítek: egy tálban kikeverem a rizstejszínt a kukoricaliszttel és kevés főzőlével.
  3. Besűrítem a levest és forralok egyet rajta. Félrehúzom, beleöntöm a citromlevet és tálalom.