Recept nyomtatása
Vöröslencse-leves csicseriborsóval
Elkészítés
  1. A póréhagymát felkarikázom és forró zsiradékon megfuttatom. A zöldségeket megpucolom és karikára vágom. Hozzáadom a megtisztított, kockára vágott csirkemellet, a karikára vágott zöldségeket és a kockákra vágott főtt, füstölt tarját.
  2. Megsózom, fűszerezem és kevés vizet öntök alá. Lefedve 10 percig együtt párolom. Felöntöm 1,5 liter vízzel, felforralom, majd alacsony fokozaton puhára főzöm a hozzávalókat.
  3. A legvégén adom hozzá a savanyú káposztát és a vörös lencsét. Rövid idő alatt (maximum 5-10 perc) készre főzöm.
  4. Levesbetétnek konzerv csicseriborsót vagy pattogtatott amarántot kínálok.