Recept nyomtatása
Vöröslencse-leves csicseriborsóval
Fogás Leves
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 dkg vörös lencse
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg csirkemell
  • 10 dkg házi füstölt főtt tarja
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kis fej zeller fél szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • konzerv csicseriborsó
  • só, bors, őrölt kömény babérlevél
Fogás Leves
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 25 dkg vörös lencse
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg csirkemell
  • 10 dkg házi füstölt főtt tarja
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kis fej zeller fél szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • konzerv csicseriborsó
  • só, bors, őrölt kömény babérlevél
Elkészítés
  1. A póréhagymát felkarikázom és forró zsiradékon megfuttatom. A zöldségeket megpucolom és karikára vágom. Hozzáadom a megtisztított, kockára vágott csirkemellet, a karikára vágott zöldségeket és a kockákra vágott főtt, füstölt tarját.
  2. Megsózom, fűszerezem és kevés vizet öntök alá. Lefedve 10 percig együtt párolom. Felöntöm 1,5 liter vízzel, felforralom, majd alacsony fokozaton puhára főzöm a hozzávalókat.
  3. A legvégén adom hozzá a savanyú káposztát és a vörös lencsét. Rövid idő alatt (maximum 5-10 perc) készre főzöm.
  4. Levesbetétnek konzerv csicseriborsót vagy pattogtatott amarántot kínálok.