Szakmai út

A történetem, amelyben eljutottam a saját tiszta (glutén-, laktóz-, tej-, tojás-, szója-, és adalékanyag-mentes) ételeket előállító és kiszállító üzememtől (Gastro Projekt Kft.), a pici, ugyancsak hasonló étkezési elveken működő kávézó-cukrászdámon át (My Café), egyenesen a könyvem, a Mentes pillanatok megjelenéséig; igencsak hosszú, tapasztalatokkal, nagyon kemény munkával, tenni akarással, hatalmas lelkesedéssel teli több mint egy évtized volt.

Gastro Projekt Kft. (2010-2013)

A piacon egyedülálló, tiszta (glutén-, tej-, tojás-, szója- és adalékanyag-mentes, reform, valamint vega) ételeket előállító és kiszállító üzemet hoztam létre úttörőként, vadonatúj gépparkkal, steril munkakörülményekkel és olyan személyzettel, akik maguk is érintettek voltak valamilyen étkezési problémában.

Napi több száz adag tiszta, “mentes” ételt készítettünk el és szállítottunk ki Budapest egész területén. (Pl. bölcsődék, óvodák, iskolák, születésnapi zsúrok, rendezvények számára, és az egyéni vevőknek.)

Az itt elkészített ételek receptjeinek mindegyike, több évi, megszámlálhatatlan otthoni kísérleti munka után született. A célom az volt, hogy úgy állítsak össze ételeket “mentesen”, hogy az íz – amit várnánk – ne térjen el az eredeti megszokottól. A hagyományos ételek ezáltal új értelmezést kaptak.

Törekedtem arra az elvemre, hogy minőségi, tiszta ételt, csak minőségi, tiszta környezetben lehet előállítani. Ebben voltam más és egyedi. Ez a minőség hozta hozzám (főleg szájhagyomány útján) a későbbi rengeteg elégedett ügyfelet.

My Café (2014-2015)

A következő állomásom egy csöppnyi, bájos kávézó, cukrászda lett Rómaifürdőn. A főtt ételeket felváltották a saját fejlesztésű és készítésű sütemények, torták, fagylaltok, a glutén-, cukor-, és lisztmentesség jegyében.

A kávézó üzemeltetése közvetlen kapcsolatot jelentett a vevőimmel. Az ő visszajelzéseik, biztatásuk eredményeképpen született meg a könyvem.

Mentes pillanatok – receptkönyv (2015)

Egy évtized szakmai tapasztalatával a hátam mögött írtam meg, amelyben a “mentes” ételek receptjein kívül, szerettem volna átnyújtani azt az életérzést, örömet is, amit a főzésről, étkezésről gondolok. Ennek összetartó, közösségteremtő, önfejlesztő erejéről.

Tanácsadói és szakértői munka, publikálások, média-megjelenések (2015-től)

Éttermekkel működök együtt, étlapjaik “mentessé” átkonvertálásában. Ez magában foglalja a receptek átírását, gyártás-előkészítést, minőség-ellenőrzést, szakácsok betanítását.

Egyéni ügyfeleim számára is segítséget nyújtok személyre szabott mintaétrend összeállításában, tanácsadásban.

Valamint egyre több helyre hívnak (sajtó, televízió, rendezvények), hogy bemutathassam, átadhassam azt az életérzést, amit számomra a “mentes” ételek elkészítése és fogyasztása jelent.

Folyamatban: az új könyvem megírása

Számomra az volt öröm, hogy tudok és képes vagyok másoknak adni. És ebből én is tudok táplálkozni – a szó eredeti és jelképes értelmében is -, ezért elhatároztam, hogy folytatom az első könyvem megkezdett útját. Hogy az olvasóimat tovább vigyem a főzés varázslatába. Azért, hogy az étel ne csak test-, hanem lélektápláló is legyen.