Recept nyomtatása
Csirkevadas zsömlegombóccal
Fogás Főétel
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 6 db közepes sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db zellergumó (25 dkg)
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 0,5 dl zsiradék
  • só,őrölt bors babérlevél, borsikafű, őrölt szerecsendió
  • 5 db db borókabogyó
  • őrölt mustármag
  • 0.5 citrom leve
Nokedli tésztája
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1,5 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 kiskanál zsiradék
  • 1 dl víz
  • 2 csepp citromlé
  • 1 csipet
Fogás Főétel
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 6 db közepes sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db zellergumó (25 dkg)
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 0,5 dl zsiradék
  • só,őrölt bors babérlevél, borsikafű, őrölt szerecsendió
  • 5 db db borókabogyó
  • őrölt mustármag
  • 0.5 citrom leve
Nokedli tésztája
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1,5 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 kiskanál zsiradék
  • 1 dl víz
  • 2 csepp citromlé
  • 1 csipet
Elkészítés
  1. Az apróra vágott hagymákat egy lábosban megdinsztelem. A kockákra vágott zöldségeket a hagymás alaphoz adom, megsózom és kevergetés mellett lepirítom.
  2. Miután a sárgarépa megszínezi a zöldségeket, annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje, fűszerezem (mustármag kivételével) és lefedve puhára főzöm. Készítek egy habarást: tejszínt, lisztet kevés vízzel simára kikeverek.
  3. Eltávolítom a babérleveleket, és hozzáöntöm a habarást. Az egészet botmixerrel pürésítem, szórok bele őrölt mustármagot, és citromlével ízesítem.
  4. A csirkemellfiléket szeletekre vágom, sózom, lisztbe forgatom és kevés olajban megsütöm. A vadas szószba helyezem, és fedő alatt, alacsony fokozaton további 15 percig főzöm.
Zsömlegombóc
  1. Gluténmentes kenyeret, zsemléket kisebb kockákra vágok. Serpenyőben pici zsiradékon aranybarnára megpirítom és egy nagyobb tálba teszem. Én ezt a megoldást jobban szeretem, mert illatosak lesznek a kenyérkockáim. Tepsibe téve a sütőben is megpiríthatók. Miután kihűltek, a nokedlitésztába beleforgatom. Forró, sós vízbe kanállal gombócokat szaggatok. Érdemes az első gombócnál tesztelni az állagát. Ha a gombóc szétesik, akkor egy kis csicseriborsólisztet adok hozzá, ha pedig túl kemény, akkor egy kis vizet. A gombócok apróra vágott petrezselyemmel színesíthetők, ha a masszához keverjük.