Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 6 db közepes sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 2 db vöröshagyma
- 1 db zellergumó (25 dkg)
- 1 dl rizstejszín
- 1 evőkanál rizsliszt
- 0,5 dl zsiradék
- só,őrölt bors babérlevél, borsikafű, őrölt szerecsendió
- 5 db db borókabogyó
- őrölt mustármag
- 0.5 citrom leve
Nokedli tésztája
- 2 db tojás
- 6 evőkanál barna rizsliszt
- 4 evőkanál rizsliszt
- 1,5 evőkanál kukoricaliszt
- 2 kiskanál zsiradék
- 1 dl víz
- 2 csepp citromlé
- 1 csipet só
Hozzávalók
Nokedli tésztája
|
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymákat egy lábosban megdinsztelem. A kockákra vágott zöldségeket a hagymás alaphoz adom, megsózom és kevergetés mellett lepirítom.
- Miután a sárgarépa megszínezi a zöldségeket, annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje, fűszerezem (mustármag kivételével) és lefedve puhára főzöm. Készítek egy habarást: tejszínt, lisztet kevés vízzel simára kikeverek.
- Eltávolítom a babérleveleket, és hozzáöntöm a habarást. Az egészet botmixerrel pürésítem, szórok bele őrölt mustármagot, és citromlével ízesítem.
- A csirkemellfiléket szeletekre vágom, sózom, lisztbe forgatom és kevés olajban megsütöm. A vadas szószba helyezem, és fedő alatt, alacsony fokozaton további 15 percig főzöm.
Zsömlegombóc
- Gluténmentes kenyeret, zsemléket kisebb kockákra vágok. Serpenyőben pici zsiradékon aranybarnára megpirítom és egy nagyobb tálba teszem. Én ezt a megoldást jobban szeretem, mert illatosak lesznek a kenyérkockáim. Tepsibe téve a sütőben is megpiríthatók. Miután kihűltek, a nokedlitésztába beleforgatom. Forró, sós vízbe kanállal gombócokat szaggatok. Érdemes az első gombócnál tesztelni az állagát. Ha a gombóc szétesik, akkor egy kis csicseriborsólisztet adok hozzá, ha pedig túl kemény, akkor egy kis vizet. A gombócok apróra vágott petrezselyemmel színesíthetők, ha a masszához keverjük.