Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 20 dkg rizsliszt
- 15 dkg mandulaliszt
- 20 dkg növényi margarin
- 10 dkg kókuszvirágcukor (ha savanykásabb lekvárt használunk akkor mehet több cukor)
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 kiskanál citromlé
- 1 csipet só
- cukormentes –gm lekvár
Csokibevonat hozzávalói:
- 20 dkg gluténmentes csokoládé
- 4 dkg növényi margarin
- 1 kéhegynyi vanília
Hozzávalók
Csokibevonat hozzávalói:
|
Elkészítés
- A rizslisztet a mandulaliszttel összeszitálom, belekeverem a sütőport, majd a puha margarinnal, cukorral, citromlével, sóval összegyúrom. egy órát állni hagyom, majd belisztezett deszkán kb. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtom, és tetszőleges méretű kerek formával kiszúrom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt világosra sütöm, majd hagyom kihűlni. Ha megsültek, picit hagyom kihűlni a formákat.
- Az egyik felét megkenem lekvárral, majd egy másik formát teszek rá. Óvatosan összeragasztom, és elkészítem a csokibevonót.
- Vízgőz fölött lassan megolvasztom a csokoládét a növényi margarinnal együtt. Hűlni hagyom.
- Az linzer tetejére csorgatom, vagy vizes késsel egyenletesen eloszlatom a csokimázat.
- A sütemény díszíthető mandulaforgáccsal, tört pisztáciával, pattogtatott amaránttal, mazsolával, mogyoróval, meggyel.