Recept nyomtatása
Csokis, lekváros minisütik
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 20 dkg rizsliszt
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 20 dkg növényi margarin
  • 10 dkg kókuszvirágcukor (ha savanykásabb lekvárt használunk akkor mehet több cukor)
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 csipet
  • cukormentes –gm lekvár
Csokibevonat hozzávalói:
  • 20 dkg gluténmentes csokoládé
  • 4 dkg növényi margarin
  • 1 kéhegynyi vanília
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 20 dkg rizsliszt
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 20 dkg növényi margarin
  • 10 dkg kókuszvirágcukor (ha savanykásabb lekvárt használunk akkor mehet több cukor)
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 csipet
  • cukormentes –gm lekvár
Csokibevonat hozzávalói:
  • 20 dkg gluténmentes csokoládé
  • 4 dkg növényi margarin
  • 1 kéhegynyi vanília
Elkészítés
  1. A rizslisztet a mandulaliszttel összeszitálom, belekeverem a sütőport, majd a puha margarinnal, cukorral, citromlével, sóval összegyúrom. egy órát állni hagyom, majd belisztezett deszkán kb. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtom, és tetszőleges méretű kerek formával kiszúrom.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt világosra sütöm, majd hagyom kihűlni. Ha megsültek, picit hagyom kihűlni a formákat.
  3. Az egyik felét megkenem lekvárral, majd egy másik formát teszek rá. Óvatosan összeragasztom, és elkészítem a csokibevonót.
  4. Vízgőz fölött lassan megolvasztom a csokoládét a növényi margarinnal együtt. Hűlni hagyom.
  5. Az linzer tetejére csorgatom, vagy vizes késsel egyenletesen eloszlatom a csokimázat.
  6. A sütemény díszíthető mandulaforgáccsal, tört pisztáciával, pattogtatott amaránttal, mazsolával, mogyoróval, meggyel.