Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 50 dkg nagyobb kockákra vágott fagyasztott szilva
- 1 liter víz
- 2 dl rizstejszín
- 1 evőkanál evőkanál rizsliszt növényi zsiradék vagy kókuszolaj
- 2 maréknyi válogatott pucolt dió
- 6 db szegfűszeg
- 5 evőkanál kókusztejszín
- 5 dkg növényi margarin
- só, őrölt fahéj, nádcukor őrölt fahéj
- 0,5 db citrom leve reszelt citromhéj (aki szereti)
- nádcukor
- fél citrom leve reszelt citromhéj (aki szereti)
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Egy lábosban kevés növényi zsiradékot vagy kókuszolajat hevítek, és ráteszem a kockára vágott, fagyott szilvát. Hozzáadom az őrölt fahéjat, cukrot, szegfűszeget és a csipet sót.
- Alacsony fokozaton, fedő alatt néhány percig hőkezelem.
- Ekkor oldódnak ki az illóolajok a hozzáadott fűszerekből. Én itt mindig megállok, és hagyom, hogy megteljen ezzel az illattal a lakás. Felöntöm 1 liter vízzel, és forrástól számított 3 percig főzöm.