Recept nyomtatása
Illatos szilvaleves pirított dióval
Fogás Leves
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 50 dkg nagyobb kockákra vágott fagyasztott szilva
  • 1 liter víz
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 evőkanál evőkanál rizsliszt növényi zsiradék vagy kókuszolaj
  • 2 maréknyi válogatott pucolt dió
  • 6 db szegfűszeg
  • 5 evőkanál kókusztejszín
  • 5 dkg növényi margarin
  • só, őrölt fahéj, nádcukor őrölt fahéj
  • 0,5 db citrom leve reszelt citromhéj (aki szereti)
  • nádcukor
  • fél citrom leve reszelt citromhéj (aki szereti)
Fogás Leves
Konyha Nemzetközi
Mennyiség
Hozzávalók
  • 50 dkg nagyobb kockákra vágott fagyasztott szilva
  • 1 liter víz
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 evőkanál evőkanál rizsliszt növényi zsiradék vagy kókuszolaj
  • 2 maréknyi válogatott pucolt dió
  • 6 db szegfűszeg
  • 5 evőkanál kókusztejszín
  • 5 dkg növényi margarin
  • só, őrölt fahéj, nádcukor őrölt fahéj
  • 0,5 db citrom leve reszelt citromhéj (aki szereti)
  • nádcukor
  • fél citrom leve reszelt citromhéj (aki szereti)
Elkészítés
  1. Egy lábosban kevés növényi zsiradékot vagy kókuszolajat hevítek, és ráteszem a kockára vágott, fagyott szilvát. Hozzáadom az őrölt fahéjat, cukrot, szegfűszeget és a csipet sót.
  2. Alacsony fokozaton, fedő alatt néhány percig hőkezelem.
  3. Ekkor oldódnak ki az illóolajok a hozzáadott fűszerekből. Én itt mindig megállok, és hagyom, hogy megteljen ezzel az illattal a lakás. Felöntöm 1 liter vízzel, és forrástól számított 3 percig főzöm.